DGS’ye nasıl çalışılır ?
Bir çok arkadaşımız sınava malesef yanlış hazırlanıyor. Bu yanlış hazırlanma neticesinde ya konuları yetiştiremiyor yada soru çözüm hızını arttıramıyor. Buda “çalışmama rağmen neden kazanamadım?” sorusunu sordurtuyor. Nedeni çok basit arkadaşlar. Çalışma sitiliniz yanlış.
En başından bu sınavı sadece matematik – türkçe sınavı olarak görmeniz bir bakıma doğru olabilir ama teknik olarak yanlıştır. Dgs sınavı ygs sınavı gibi değildir. Ygs’de soruları doğru çözmek önemlidir. Dgs’de ise kısa sürede doğru çözmek önemlidir. Bir çok dershane malesef sırf para kazanmak için dgs’den bi haber olarak dgs kursları açmakta ve dgs’nin mantığını kavrayamamış hocalardan oluşmaktadır. Dgs’yi ygs mantığı ile çözmeye çalışmak, varılacak yere arabaya binmek yerine koşarak ve yorularak ualaşmaya benzer.
Bu nedenle Dgs‘nin kendine has bir çalışma sistemi ve çözülme yöntemi vardır.
Öncelikle şunu iyi bilmek gerekir Dgs’de önemli olan süredir. Soruların zorluğu değil. Sorular ciddi manda diğer sınavlara göre kolaydır ama süre sıkıntısı vardır.
Bir çok arkadaşımızın yaşadığı en başlıca sorun budur; Zamanı yetiştirememek…
Neden zamanı yetiştiremiyorum ?
Bunun en büyük nedeni soruları zaman tutarak çözmemektir. Süre tutmak size zaman kazandırır. Bir çoğumuz deneme sınavlarını sadece soruyu çözmek, çözemediği soruları öğrenmek için alır. Bu doğru ama önemli olan süreyi göz ardı etmemektir.
Yaprak test alıyoruz yada soru bankası. Bir teste diyeli ki o konu ile alakalı 20 soru var. Sizin yapacağınız şey önünüze 15 dk koyup o soruları 15 dk içinde çözmektir. Sonra ne kadar çözdüğünüze bakacaksınız. Bu soruları böyle antremanlar yaparak daha az sürede çözmeye çalışacaksınız. Kısa sürede doğru çözmek sınavı kazandırır.
Sınav tarihine yakın yani son 1-2 ay kala kendinizi düzenli olarak deneme sınavına tabi tutun. Nasıl mı?
Kalkın sabah erken alın deneme sınavınızı, cevap anahtar formunuzu oturun 9:30 da sınavın başına ve 140 dk hiç kalkmadan sıkılmadan soruları aynı gerçek sınav ciddiyetinde çözmeye başlayın.
Bu dediğim yöntem bizzat denenmiş ve başarıya ulaşmıştır. Kimsenin şüphesi olmasın. 🙂
Şimdiden başarılar.
*Bu yazının tüm hakları Dgsli.org’a aittir. “www.dgsli.org“ biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©