Erciyes Üniversitesi İletişim
Bilal Şahin’nin DGS Hikayesi….
“DGS Hikayem.
Arkadaşlar merhaba benim dgs hikayem biraz uzun ama okumanızı tavsiye ederim. Çünkü benim hikayem diğerleri gibi binlerce soru çözmek, saatlerce odaya kapanıp ders çalışmak tonlarca para verip kurslara gitmekle alakalı değil. Ben bunlar olmadan da bu sınavın kazanılabileceğini düşünüyorum ki sınavı da bu şekilde kazandım. Buna şans da diyebilirsiniz tesadüf de, ama ben bunun istemek ve hayatınızın odak noktasına bu sınavı koymakla ve kesinlikle stres yapmamakla alakalı olduğunu düşünüyorum. İşte ben hayatımın sınavı olarak gördüğüm dgs sınavına 2011 yılında girdim ve Erciyes Üniversitesi İletişimi kazandım. 1 hafta öncede okulumu 1 dönem erken bitirerek mezun oldum. Bu ben dahil kimsenin beklemediği bir şeydi. Çünkü ben lise hayatım boyunca başarısız bir öğrenciydim ilk senemde sınıfta kalmıştım ve diğer sene zorda olsa lise 2. sınıfa geçebilmiştim. Hal böyle olunca bunu benden beklemek pekte gerçekçi değildi. Ancak üniversite hayatlarım başarılıydı. Ön lisans yaptığım Giresun Üniversitesinde okulumu bölüm ikincisi olarak bitirdim. Bu ikincilik beni dgsyi kazanmamda oldukça etkiledi. Çünkü ben sayısalda oldukça kötüydüm ve bu açığımı okuldan aldığım puanla kapatmış oldum. Dgs hakkında pek bilgim yoktu ancak son senemde bilgi sahibi oldukça bu sınavın benim hayatımın dönüm noktası olacağını düşünmeye başladım. Çünkü eğer bu sınavı kazanamazsam bir çok hedefimi gerçekleştiremeyeceğimin farkına vardım. Bu şekilde düşünmeme rağmen sınava hiç hazırlanmadım desem yeridir Yapı olarak ders çalışmayı seven kitap okumayı seven test çözen bi yapım hiç olmadı. Sınav öncesi yaptığım tek şey 1-2 deneme sınavına girmek oldu. Açıkcası kazanma ümidim olmamasına rağmen nedensiz bir şekilde kendime güveniyordum bu kapı bana açılacaktı hissi vardı bu nedenle sınava girdiğimde çok rahattım tamamen stressizdim bunun yapılmayacak birşey olmadığını biliyordum. Nitekimde böyle oldu ve sınavı kazandım. Şuanda da mezun biri olarak dönüp arkama baktığımında nereden nereye geldiğimi görüyorum. Dgs sınavına kadar kısıtlı hedefleri olan ben şuan hedeflerimi büyütmüş bir şekilde geleceğe bakabiliyorum. Sizde bu sınavı hayatınızın odak noktasına koyarsanız geleceğe bu şekilde bakmanız mümkün. Bunun için yapmanız gerekenler benim düşünceme göre sırasıyla;
1. Gerçekten istemek
2. Bu isteği hayatınızın odak noktasına koymak
3. Saatlerce ders çalışmak, binlerce soru çözmek yerine daha düzenli ve mantıklı çalışmak (yani 500-600 soru çözmek yerine 200 soru çözüp soruların mantığını anlayabilmek)
4. Asla kazanamamayı düşünmemek
5. Strese ve sıkıntıya girmemek kendine güvenen ve rahat olan insanlar sınavlarda her zaman daha başarılı olmuşlardır.
Umarım bu konuda sınava bakış açınızı değiştirebilmiş sizi biraz olsun rahatlatabilmişimdir. Genel anlamda çokta başarılı olmayan bir öğrenci olarak söylüyorum ben bu sınavı kazandıysam herkes kazanır “