MARMARA ÜNİVERSİTESİ TANITIMI
Üniversite Türü: Devlet
Kuruluş Tarihi: 1883
Telefon: 0 212 518 16 00
Internet: www.marmara.edu.tr
Adres: Marmara Üniversitesi, Göztepe Kampüsü 34722 Göztepe İSTANBUL
Yerleşim: Üniversitenin birimleri Sultanahmet, Beyazıt, Bahçelievler, Harbiye, Nişantaşı, Tarabya, Maltepe, Göztepe, Bağlarbaşı, Haydarpaşa, Acıbadem ve Anadolu Hisarı semtlerine dağılmış durumda.
Eğitim: Türkçe olarak yapılıyor.
Akademik birimler: Üniversite bünyesinde 14 fakülte, 8 yüksekokul, 11 enstitü, 29 araştırma ve uygulama merkezi bulunuyor.
Beslenme: Üniversitenin bütün birimlerinde, öğrencilere düşük ücret karşılığı yemek verilebiliyor.
Teknoloji: Üniversitenin Bilgi-işlem Merkezi Başkanlığı Quadro 950 üzerinde 7 terminalle Unix altında Cobol yazılımı ile tüm üniversite bodrosu hazırlanıyor.
Sağlık hizmetleri: Mediko-Sosyal Merkezi 7 şube halinde faaliyet gösteriyor. Bu birimlerde 15 doktor, 5 diş doktoru, 3 psikolog ve 10 hemşire görev yapıyor.
Spor tesisleri: Kampüslerde toplam 3 kapalı spor salonu, 3 kapalı jimnastik salonu, 8 açık hava basketbol ve voleybol sahası, 5 tenis kortu, 1 kapalı güreş salonu ve 3 futbol sahası bulunuyor.
Barınma: Üniversiteye ait toplam 550 yatak kapasiteli, 2 kız öğrenci yurdu mevcut. Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu?na bağlı yurtlarda barınabiliyor.
Burs: Rektörlük tarafından 1600 öğrenciye burs veriliyor.
Genel Bilgi: Marmara Üniversitesi, 14 fakülte, 9 yüksek okul, 11 enstitü ile eğitim öğretime devam ediyor.
Marmara Üniversitesi’nin Avrupa Birliği’ne yaptığı müracaat başarılı bulunup, Avrupa Birliği tarafından kabul edilerek “Erasmus University Charter” ile ödüllendirildi. Böylece Marmara Üniversitesi Avrupa Birliğinin finansal olanaklarından yararlanma imkanına kavuşmuştu.
Avrupa Birliğinin yapacağı finansal destek ile Türk Ulusal Ajasından Öğrenci ve Öğretim elamanı değişimi için ödenek temin edilebilir. Müfredat geliştirme, yoğun kurslar, yaz okulları, Thematic network gibi eğitimle ilgili hazırlanacak projelere veya Avrupa ülkeleri üniversitelerinin hazırladığı projelere katılarak direk olarak Avrupa Birliği’nden kaynak sağlanabilir.
Üniversitenin daire başkanlığı bünyesindeki Spor Şube Müdürlüğü bölümü hafta sonu öğrencilere yönelik olarak ücretsiz spor faaliyetleri düzenliyor. Bu faaliyetler; basketbol, voleybol, satranç, masa tenisi, tenis, dans, fitness, tae – bo, dağcılık gibi dallardan oluşmakta.
Göztepe Kampusunda bulunan spor salonu da öğrencilerin çeşitli spor faaliyetleri için yararlanmasını sağlıyor.
Rektörün Adaylara Mesajı: “”Sevgili öğrenciler; Küresel Eğitime katkılarıyla tanınan, nitelikli öğretim üyesi kadrosu ve geniş imkanlarıyla İstanbul?un her köşesinde bir kampüse sahip olan, dört farklı dilde eğitim ve öğretim veren, Türkiye’nin üçüncü büyük üniversitesi Marmara üniversitesi’nde alacağınız çağdaş eğitim sizleri hayatınız boyunca farklı kılacak ve vizyon sahibi olmanızı sağlayacaktır”
Merhaba arkadaşlar DGS yapmayı düşünenlere bazı tavsiyelerim olacak. Arkadaşlar tercih listenize yazdığınız her üniversitenin , hangi bölümünü tercih ediyorsanız, önlisans olarak bitirdiğiniz bölümde hangi dersleri kaç akts ve kaç kredi ile gördüğünüzü lütfen inceleyin. Alın önlisans Transkriptinizi koyun önünüze sonra diğer üniversitenin istediğiniz bölümünün ders listesini (her üniversitenin web adresinde mevcuttur) alın. İki listede de aynı olan derslerinizin Akts leri ve Kredileri aynı mı diye kontrol edin. Eğer Akts ya da Kredi “ikisinden biri bile tutmuyorsa” o dersin içeriği aynı dahi olsa muaf olamayacaksınız. Dolayısıyla döneminizin hatta yılınızın uzamasına sebep olacak. En fazla hangi üniversitenin hangi bölümünde dersler uyuşuyorsa oraya başvurmanızı şiddetle öneriyorum. Umarım hiç mağduriyet yaşamazsınız.