Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tanıtımı
Üniversite Türü: Devlet
Kuruluş Tarihi: 11 Temmuz 1992
Telefon: 372-257 4010
Faks: 372-257 5078
Internet: www.karaelmas.edu.tr
Adres: www.karaelmas.edu.tr
Öğrenim Dili: Türkçe
Yerleşim: Üniversite Zonguldak ? İstanbul karayolu üzerine kurulu.
Akademik birimler: Üniversite bünyesinde 7 fakülte, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunuyor.
Beslenme: Merkez kampüste 1 500 öğrenciye yemek hizmeti verebilecek yemekhane mevcut.
Teknoloji: Bilgi ? işlem Merkezi 8 elemanıyla üniversite ile ilgili otomasyon işlemini sürdürüyor.
Sağlık hizmetleri: Mediko ? Sosyal Merkezi?nde 1 pratisyen, 1 diyetisyen, 1 eczacı ve 1 hemşire görev yapıyor.
Barınma: Merkez Kampusta eğitim gören öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurt binalarında, diğer birimlerde ise ilgili kampüslerde bulunan öğrenci yurtlarında barınabiliyor. Ayrıca Alaplı MYO öğrenim gören öğrenciler üniversitenin Alaplı’da bulunan yurtlarında kalıyor.
Burs: Üniversitede öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs veya kredi veren bazı kamu kurum ve kuruluşlar bulunuyor.
Genel Bilgi: Üniversite Zonguldak ili ve çevre ilçeleri ile Bartın ve Karabük ilinde 8 fakülte, bir yüksekokul, 3 enstitü ve 8 meslek yüksek okulundan oluşan toplam 20 yükseköğretim kurumu ile 6 ayrı kampusde eğitim öğretimi sürdürüyor.
Fakülte ve yüksekokullar kendi bilgisayar laboratuvarlarını hazırladıklarından öğrenciler de kendi fakültelerindeki bilgisayar ve internet hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Öğrenci notları öğretim elemanları tarafından network ortamında işleniyor. Öğrenciler her dönem başındaki ders alma işlemlerini bilgisayar ortamında yerine getiriyor.
Öğrencilerin ders dışı zamanlarını değerlendirmek amacıyla istedikleri ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sportif faaliyetler düzenleniyor. Öğrenciler kayıt yaptırırken doldurdukları form ile katılmak istedikleri etkinlikleri belirtirken, üniversitede değerlendirmeleri bu yönde yapıyor. Her yıl mayıs- haziran ayında öğrencilerin düzenlediği Üniversite Kültür Şenliği yapılmakta ve bu şenlik çerçevesinde spor müsabakaları, briç ve satranç turnuvaları, tiyatro eserleri, resim, fotoğraf ve diğer kursların eserleri sergilenmekte. Öğrencilere ayrıca ücretsiz olarak resim, ud, org, gitar, halk oyunları, Türk sanat müziği, gençlik korosu kursları veriliyor.
Merhaba arkadaşlar
DGS yapmayı düşünenlere bazı tavsiyelerim olacak. Arkadaşlar tercih listenize yazdığınız her üniversitenin , hangi bölümünü tercih ediyorsanız, önlisans olarak bitirdiğiniz bölümde hangi dersleri kaç akts ve kaç kredi ile gördüğünüzü lütfen inceleyin.
Alın önlisans Transkriptinizi koyun önünüze sonra diğer üniversitenin istediğiniz bölümünün ders listesini (her üniversitenin web adresinde mevcuttur) alın.
İki listede de aynı olan derslerinizin Akts leri ve Kredileri aynı mı diye kontrol edin.
Eğer Akts ya da Kredi “ikisinden biri bile tutmuyorsa” o dersin içeriği aynı dahi olsa muaf olamayacaksınız.
Dolayısıyla döneminizin hatta yılınızın uzamasına sebep olacak.
En fazla hangi üniversitenin hangi bölümünde dersler uyuşuyorsa oraya başvurmanızı şiddetle öneriyorum.
Umarım hiç mağduriyet yaşamazsınız.